Aparat Foto Compact Ultra Performant: Fujifilm FinePix X100, 12.3MP

Detin acest aparat (Fujifilm FinePix X100) cam de un an de zile. Este un super, super aparat. Detin si am utilizat camere foto DSLR si aparate foto compacte. Pot spune ca acest aparat bate tot ca si claritate si calitate a imaginii si bineinteles si ca performanta.
Am citit foarte mult despre el inainte sa-l cumpar si m-am uitat la o tona de poze sa vad ce poate face.
Concluzia este ca face poze mai bune decat un aparat foto Leica. Gelosii il mai numesc “poor man’s leica” – aparatul leica al saracului.
Desi are un pret pe masura te asigur ca merita din plin. Pe langa calitatea pozelor, filtru ND, apertura 2, ISO-ul mare, calitatea filmarilor este impecabila de asemenea si sunetul.

Ar fi foarte mult de spus despre acest aparat foto, dar las cateva poze sa vorbeasca de la sine.

L-am cumparat de la Emag, unde bineinteles l-am gasit mai ieftin decat in alta parte – cu vreo 800 de lei !!

Singurul lucru pe care-l regret la acest aparat, este ca nu i se da obiectivul jos sa pot pune un obiectiv cu zoom pe el. Cu toate acestea, tocmai acest “dezavantaj”, te forteaza sa fii creativ si sa faci poze mai interesante. Orice amator poate sa dea zoom pe ceva si sa faca o poza “reusita”. Adevaratii fotografi sunt creativi.

De asemenea este un aparat excelent pentru portrete, fotografie macro, fotografie de peisaj.

Este foarte usor de purtat si poate fi luat oriunde. Cand l-am achizitonat, l-am luat cu scopul de a avea un aparat foto portabil ca sa nu ma car cu kilogramele de aparate foto DSLR. Ei bine, de cand l-am achizitionat am renuntat aproape complet la DSLR si doar acest aparat il utilizez. Face poza suficient de mare (rezolutie mare) si de clara, incat daca vreau un prim plan cu ceva, pot sa fac un crop mai incolo.

Iata cateva poze facute cu el de pe profilul meu de Flickr.

DSCF1585-6

DSCF1581-6

DSCF1572-6

DSCF1570-6

DSCF1611-6

DSCF1609-6

DSCF1602-6

Cooling

Apus...

Pace

Babies walking

Prepare to poof

fuji-x100

fuji-x100-3

fuji-x100-2

 

Aparatul Fuji X100 este o bijuterie. Este de o calitate impecabila! Este extrem de rezistent si de bine construit. De asemenea este foarte usor. Trebuie sa pui mana pe el ca sa intelegi ce zic. Dupa ce l-am cumparat i-am protejat lentila cu un filtru UV si ecranul cu o folie protectoare. M-au ajutat cei de la f64.ro.

De asemenea dupa ce cumperi acest aparat, iti recomand sa-i faci update la software. Noul update o sa-ti permita sa programezi cum vrei butoanele din spate, si astfel vei avea tot ce ai nevoie la distanta de un buton. Un update serios, util cum poate doar japonezii puteau sa faca. As putea scrie o carte intreaga despre ce poate face acest aparat. Dar sunt convins ca daca esti pasionat de fotografie iti vei da seama si singur. De asemenea, am luat pentru Fujifilm FinePix X100 o baterie de rezeva (dar nu de la Fuji, ci una compatibila si care tine si mai mult) si un card de 32 GB rapid, tot de la f64.

[hyperlink_large_centered link=”https://www.tmrecomanda.ro/fuji-x100″ + target=”_self”]Recomand cu incredere acest aparat (il iei mai ieftin de aici)[/hyperlink_large_centered]